I svagheten blir du stark

 

Jag kände att jag ville skriva några rader till dig som går igenom en tuff period i ditt liv just nu. Ingen av oss är förskonad från livets smärtor som ofta kommer utan förvarning. Allt kan plötsligt ruskas om och man finner sig stå ensam kvar och funderar över vad det var som hände.

Vi är så vana att planera våra liv minutiöst så att vi vet att vi har koll på varje detalj. Vi måste veta att debet och kredit går ihop på alla plan. Därför blir frustrationen desto större när allt rubbas i grunden. När jag inser att jag inte har kontrollen längre. Då söker vi ofta Gud på ett nytt sätt och han låter sig alltid finnas, om vi söker honom av hela vårt hjärta. Gud sänder inte olyckor i vår väg. Däremot tror jag att han utnyttjar tillfället när vi tappar balansen lite. Då får han en chans att plocka upp oss. På riktigt.

Om man är van att oftast känna sig stark så är det väldigt frustrerande att upptäcka att man hamnat i en situation där man känner sig svag. Men det finns något vackert i svagheten för Gud säger att i min svaghet är jag stark. Hur går det ihop? Jag tror att det är så enkelt som att vi i dessa situationer blir tvungna att ge Gud lite mer utrymme i våra liv. När jag inte klara av att lösa allt själv blir jag plötsligt beroende av honom. När jag ger Gud chansen backar han alltid upp och han fyller ut mina brister och han bär mig när jag inte orkar gå. Därför behöver vi inte vara oroliga när livet ruskas om. I de stunderna tror jag att Gud blir som störst för oss och kanske är det så att du där får se en ny sida av honom.

Man brukar säga att i stormens öga är det lugnt. Jag är beredd att hålla med. Jag har för egen del vid några tillfällen sett hur allt har skakat runt omkring mig men samtidigt känt ett totalt lugn på insidan. Lugnet kommer från Guds röst som viskar att allt kommer att bli bra i slutänden. Jag hoppas och ber att just du ska få känna så på de områden där det finns många frågetecken just nu.

Jag tror också att en del av er som läser detta kommer att få uppleva att bibelordet om att "de som sår med tårar ska få skörda med jubel" gäller dig. Dina tårar vänds till något starkt i Mästarens hand och du kommer att få skörda dess goda frukt i framtiden. Ja kanske har du redan börjat.

powerforpurpose.blogg.se

Livet med Gud är ett äventyr som du inte får missa. Vi är skapade till att leva i gemenskap med honom som hela tiden gör nya vägar och ger nya uppdrag. Och kom ihåg: Don't look back. You're not going that direction.

RSS 2.0