När Gud står bakom disken på Starbucks -eller hur det nu va

Jag stod och kikade över kanten och tänkte i mitt stilla sinne: ”hur kom jag upp hit? Varför lät jag mig övertalas till detta?” Nu var det för sent att backa. De andra stod bakom mig och bara väntade på hoppet. För att inte tala om han med stort H som stod där nere och kikade upp för att se hur modig jag var. Bära eller brista. Jag kastade mig ut för femmans trampolin och slog i vattnet med ett plums som inte var så graciöst som jag hade hoppats på. Väl uppe vid ytan upplevde jag det man närmaste kan kalla eufori. Jag hade verkligen vågat hoppa! Lyckan över att jag vågat ta risken fyllde min kropp och snabbare än jag själv förstod det, var jag på väg upp för alla trappsteg för att genast göra det en gång till. Att dyka från trean blev inte heller något större problem och som 15-åring var jag en hejare på att både dyka och simma.

Idag tycker jag fortfarande om vatten och att bada. Särskilt i havet på sommaren. Det som dock förde mig tillbaka till dessa minnen var tanken på att våga ta risker. Någon sa att tro stavas just r-i-s-k och jag är beredd att hålla med. Utan att ta några risker är det svårt att både använda och utveckla sin tro. Ibland är det som om vi behöver både hängslen och svångrem för att våga göra något för Jesus. Men var det inte han som sa att vi skulle gå på vattnet? Hur går den ekvationen ihop? Om våra planer inte är större än att vi själva kan ro iland med dem varför ber vi då Gud om hjälp?

Gud är miraklernas Gud. Mirakler och det övernaturliga är inte bara hans specialitet utan faktiskt hans identitet. Det är lika självklart som att gå in på banken för att prata ekonomi eller att gå in på Starbucks för att beställa en kaffe. Gud står liksom redo vid disken och undrar vilka övernaturliga lösningar du är i behov av. Enda problemet är att vi glömmer gå fram till disken för att hämta ut det vi behöver. Det är lika dumt som att gå in på Starbucks utan att gå fram och beställa det du vill ha, för att sedan gå ut utan ditt kaffe och påstå att det inte fanns något kaffe på Starbucks.  

Gud är alla goda gåvors givare och han vill inget heller än att förse oss med det vi behöver för att få hans arbete gjort. Därför när jag idag gick ut på stan med Mr M från Hudik för att be för sjuka hade vi innan gått fram till disken och sagt: okej Gud, idag behöver vi några helandeunder. Gud blev glad eftersom hans förråd var packat med helanden som väntade på att bli utdelade. Han paketerade dem och räckte över dem med ett brett leende på läpparna. Sedan var det bara för oss att gå ut och leverera våra varor.

Ibland kan vi ju dock snurra till det lite när ”paketen ska levereras” och det är där som det där lilla jobbiga ordet r-i-k-s kommer in. Grejen är den att vi måste våga ta risker för att få se Guds kraft verksam. Vi pratade med fyra tjejer vid ett tillfälle. Mr M fick be bort nackvärk, ryggvärk och värk i axlarna på tre av dem. Alla blev lika förvånade och lika glada. För att kunna göra det tog han dock risken att inget skulle ske när han bad. För Gud gör undret, inte vi och vi vet inte till 100% att det sker även om vår erfarenhet säger oss att runt 80% av de vi ber för på stan upplever något. Men när undret uteblir får vi också stå för det.

När vi pratade med de fyra tjejerna upplevde jag att Gud började tala till mig om en av tjejernas liv. I detta fall var jag säker på att det var Gud och inte mina egna tankar. Men så är det inte alltid. Ibland är Guds tilltal mer diffust och då får jag ta en risk för att se om det bär eller brister. Oftast bär det som denna gång. Tjejen blev djupt berörd. Hennes kompisar undrade hur jag kunde veta dessa saker om hennes liv för de kände också igen det jag nämnde. Jag fick förklara att Gud talar till mig. De var skakade. Jag fick krama om tjejen ifråga och talade om för henne hur mycket Gud älskar henne. Hela detta möte var så fantastiskt och så planerat av Gud. Mr M och jag gick därifrån mycket tacksamma att vi hade vågat. Vi ger Jesus all ära för det!

Åh vad jag önskade att just du som läser detta skulle förstå vilken kraft som bor på insidan av dig när Gud har flyttat in. Gud väntar på att du ska skippa både hängslen och svångrem och våga hoppa. Han behöver just dig!

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

powerforpurpose.blogg.se

Livet med Gud är ett äventyr som du inte får missa. Vi är skapade till att leva i gemenskap med honom som hela tiden gör nya vägar och ger nya uppdrag. Och kom ihåg: Don't look back. You're not going that direction.

RSS 2.0